dijous, 3 de maig del 2012

DESENVOLUPAMENT DEL PLA DE MILLORA


Les practicants de l'escoleta huialfàs estam duent a terme el projecte de millora d'aprofitament d'espais i recursos del centre.
L'escoleta és molt gran i per tant, pensam que es podria millorar l'aspecte i optimitzar els recursos que es tenen, tant materials, com humans per fer l'escoleta més confortable i acollidora.
La millora de la que es tracta el nostre projecte és la de muntar racons de jocs a les aules de 2-3 per tal de què els infants comencin a desenvolupar el joc simbòlic.
No només estam realitzant aquest projecte les practicants del centre, sinó que també s'està executant a l'escoleta, s'està duent a la pràctica.
Es varen començar a muntar aquest projecte desde la nostra entrada a l'escoleta.
Es tractava de muntar cinc racons, un de construccions per als infants d'1 a 3 anys, al menjador dels infants d'1 a 2 anys.
Un altre de llum i fosca a l'aula de les cireres, un altre de cuines a l'aula de les figues, un de metges a l'aula del raïm i finalment un racó de disfresses a l'aula de les taronges, que és l'aula on jo estic realitzant les pràctiques. Aquest darrer racó és l'únic que encara està en procés de muntatge, tots els demés ja estan acabats, tot i que cal dir que encara no se'ls dóna un ús per a tots els infants, ja que no es sap com es durà a terme.

A més del muntatge dels racons, el projecte també inclou una decoració dels espais comuns de l'escoleta , per tal de fer-la més acollidora i divertida.

Les educadores de l'escoleta, abans de començar a executar tota aquesta tasca ens van parlar de les mancances que aquesta tenia. L'escoleta ha anat canviant al llarg dels anys i s'han fet reformes i s'hi han afegit aules, per tant tenia molt espai buit i desaprofitat. El que intentam les practicants amb ajuda, guia i orientació de les educadores es la creació d'aquests espais per l'aprofitament dels infants perquè es comencin a endinsar a dins el joc simbòlic a través d'aquests racons, així com també decorar l'escoleta amb plafons en el passadís per mostrar les manipulacions setmanals, crear unes normes en forma de dibuixos per a cada un dels racons, i també la decoració del hall (entrada) i les vidrieres.
Durant aquest temps de pràctiques, en primer lloc, durant les festes de pasqua, vam decorar l'entrada amb un gran dibuix de la Jaia Corema i les seves cames. I després hem decorat en motiu de la primavera, amb diferents flors, mariol·les i papallones.
La setmana de Sant Jordi també es va decorar amb els personatges de la llegenda, el drac, la princesa, el cavaller, etc.

Per tant, com a conclusió dir, que totes les practicants del centre anam treballant dia rere dia per tal de millorar aquests espais, cada una prepara, intervé, proposa idees... per poder-ho dur a terme de la millor manera possible. Com que hem anat executant el projecte alhora que ho anavem fent ens ha estat de gran ajuda i utilitat en el nostre projecte, ja quasi està tot acabat, esperam que surti un bon resultat i que la nostra tasca hagi estat profitosa i significativa, tant per el centre, com per a totes les persones del seu entorn.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada